Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bebe střecha - moučník, dezert (návod)

22. 4. 2016

Ahoj.

 

Dnes tu pro Vás mám můj oblíbený nepečený dezert. Jmenuje se BeBe střecha, a jak říká název, opravdu se dělá s Bebeček.

 

Tak se jdeme podívat na návod.

 

 

Potřebujeme:

 

 

Ingredience

 

 

K výrobě potřebujeme

 

 

  • 2 balíčky BeBe sušenek (rodinné balení, čtvercový tvar)
    • Já používám čokoládové a mléčné, ale záleží na vaší chuti.

 

  • 500 g polotučného tvarohu (můžete použít i nízkotučný nebo plnotučný)

 

  • 1 kus čokolády na vaření

 

  • 2 - 3 lžíce cukru

 

  • 2 ks banánu

 

 

  • Hrnec a hrnek na vodní lázni pro čokoládu

 

  • Klasický igelitový sáček (v obchodech ho mají např. u pečiva)

 

  • Příborový nůž a lžíci

 

 

Postup:

 

Do vodní lázně si připravíme čokoládu v hrnečku a necháme ji roztéct, mezitím si uděláme střechu.

 

1. Připravíme si tvaroh s cukrem (případně medem), pořádně zamícháme. Cukr dávám podle chuti. Mám raději méně sladký tvaroh. Sušenky jsou totiž také dost sladké.

 

2. Igelitový sáček si rozstřihneme a rozprostřeme na kuchyňskou linku. Tento krok je nutný.

 

3. Na igelitový sáček si rozprostřeme sušenky podle obrázku. Já dělám šachovnici kvůli rovnoměrnému rozprostření dvou příchutí sušenek. Není to nutné, v konečném výsledku sušenky nebudou vidět. Sušenky vždy dávejte naležato vedle sebe (jak vidíte na fotce).

 

4. Na první vrstvu sušenek dáme zhruba polovinu přichystaného tvarohu s cukrem a rovnoměrně rozprostřeme. Je to práce, tvaroh lepí, musíte tedy opatrně, abyste si nezničili "šachovnici". Nejlepší na roztírání tvarohu je podle mě kuchyňský nůž, používala jsem i kuchyňskou stěrku, ale  s tou to bylo ještě horší.

 

5. Dále pokračujeme další vrstvou sušenek, na kterou dáme zbytek tvarohu.

 

6. Do středu připravené plochy ze sušenek a tvarohu dáme dva oloupané banány.

 

7. Nyní nás čeká nejtěžší krok. Celý postup jsme dělali na pytlíku, protože pomocí něj uděláme střechu. Na fotce vidíte podle šipek jak. Je těžké to popsat slovy.

 

8. Nakonec celou střechu potřeme čokoládou a dáme do ledničky a necháme chvilku odležet. Tvaroh totiž pustí vodu a navlhčí sušenky a střecha nebude tolik suchá.

 

A máme hotovo.:)

 

 

Věřím, že se Vám recept líbil, teda aspoň těm, co ho neznají. Často střechu děláme třeba místo dortů a zákusků, myslím si, že je to docela kalorické jídlo.:)

 

Přeji Vám ať se střecha povede. Pokud budete chtít, pošlete mi na mou FB stránku fotografie Vašich BeBe střech a já je přidám ráda do příspěvku.

 

 

Hanča

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář