Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak na hezkou obálku a adresní okénko

11. 12. 2015

Ahoj.

 

Vánoční nálada už postihla opravdu všechny. Tím myslím rádio, lidi, poštu a i výzdobu najdeme všude. Tak proč si neudělat Vánoce i v poště? Nápad na tento článek jsem dostala díky proběhlému swapu, kdy mi byla vychválena obálka s pohádkou Ledové Království (Frozen).

Samozřejmě, že návody se dají použít celoročně. Záleží, jaký zvolíte motiv.

 

Začínáme

První věc, kterou potřebujete mít, je adresát. Pokud víme jeho priority a co má rád je o mnoho jednodušší vytvořit pro něj obálku.

 

Jak udělat hezkou obálku

V počítači

Pokud jste snaživý, pokusíte se udělat obálky v PC, potom už je stačí jen vytisknout. Zde se můžete ispirovat mou tvorbou.

Zde je největší prostor pro fantazii, protože na internetu je strašně moc obrázků, které se dají použít, že si ani nebudete moci vybrat.

Jenže není to tak jednoduché. Vytvoření obálky v PC je to nejjednodušší. Sama jsem si tím prošla a nejtěžší bylo přijít na to, jak tu obálku strčit do té tiskárny a co nastavit v počítači. Těchto pokusů jsem měla alespoň 30, než jsem přišla, co té mé tiskárně vyhovuje, a pak jsem radostně přišla k přítelovým rodičům, a u nich to neplatilo. Tiskárna potřebovala jiné „nastavení“. Takže podle mě je to velice složité

 

Pomocí balicího papíru

Zde existují 3 způsoby. Na všechny je nejlepší použít balicí papír dle vašich referencí a lepidlo v tyčince. Tekutá lepidla nedoporučuji – dlouho trvá, než lepidlo uschne a navíc se papír ohne, pokud ho nedáte pod těžkou podložku. I u lepidla v tyčince doporučuji dát aspoň na 10 minut pod nějakou těžkou podložku. Pokud se tak nestane, skoro nic se neděje. :)

1. Tento je asi ze všech nejjednodušší.

Určitě doma máte spoustu bílých obálek. Stačí je oblepit balicím papírem a máte hotovo.

Tímto způsobem oblepuji i obálky, které chodí s reklamním sdělením anebo od firem, které vám navrhují změnit smlouvu a k té smlouvě je přiložená obálka (ta je zcela nová, pouze má na sobě jejich logo, které po oblepení není stejně vidět).

2. Mnohokrát se mi stalo, že tisknu pouze jednostranně, je mi potom líto papíry vyhodit. Jednoduše mě napadlo, na tu potištěnou stranu (stranu s textem) nalepit balicí papír. Potom už stačí papír obstřihnout a seskládat podle obrázku, co jsem pro Vás přichystala.

Stranu obálky č. 1 přehnete na stranu obálky č. 2

Dále na již přeloženou stranu č. 1 nalepíte okraje a ta dá, obálka je hotová.

hg.jpg

3. Připravený balíček zabalíte jako klasický dárek do balicího papíru, toto doporučuji pouze u plochých balíčků, kdy posíláte například pohledy anebo třeba omalovánky. Balicí papír se dá přeci jen lehce protrhnout.

 

Vaší fantazii se meze nekladou

Posledním způsob, který se dá použít kdykoli, a opravdu záleží na Vaší fantazii. Vypíšu body, které jistě znáte. Zde už jde spíše o zdobení bílých obálek.

  • oblepení ozdobnými barevný mi páskami
  • otištění razítek
  • polepení samolepkami
  • Vaše osobní kresby
  • pomocí foukacích fix (vytvoříte si šablonu, třeba stromeček, a pak ho položíte na obálku a přes něj použijete foukací fixy)
  • pomocí vodovek/temper barev – otisknete listy stromů, cibuli, tiskátka pomocí brambor
  • a další

U mě největší úspěch měly obálky pomocí balicího papíru 1, razítka, foukací fixy a otisky listů stromů či cibule.

 

Adresní okénko

Zase vypíši pouze nápady. Myslím, že není třeba dopodrobna popisovat, jak si okénko vyrobit.

  • jmenovky na sešity, na kořenky, na dárky
  • hezké mini bločky, jejichž stránky nalepíme pomocí lepidla v tyčince
  • můžete si vytvořit razítko „adresní okénko“

 

Doufám, že jste v článku objevili alespoň něco nového a že Vás zaujal a přes svátky budete tvořit obálky z použitého Vánočního papíru, který teda bude ještě k použití. Pokud máte děti „trhače“, tak nezoufejte, papíry drahé nejsou, a ten efekt je opravdu silný.

 

Ten kdo dočetl článek až sem, tak mám pro Vás překvapení.

Rychlou soutěž (ukončena)

Podmínky:

1. Dát Like mé FB stránce. (odkaz)

2. Na FB pod příspěvek s odkazem na tento článek odpovědět na otázku.

Pravidla

1. Výhra = obálka dle Vašich referencí s Vánočním pohledem, která přijde do Vánoc.

2. Při nesplnění podmínek odpadá nárok na výhru.

 

Budu se těšit na Vaše odpovědi. Přeji klid a pohodu.

 

Hanča

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář