Jdi na obsah Jdi na menu
 


Já a penpal Francesca

Ahoj.

Tentokrát se dozvíte nějakou něco o mém penpal Francy. Aby si to mohla přečíst i Francy, článek bude přeložen do angličtiny, tak si můžete procvičit i Vy svůj překlad. Předem se omlouvám za anglické chyby. Nejsem bezchybná, angličtina není opravdu moje silná stránka.

 

Obecně o penpal

Co to vůbec penpal je? Možná někteří nemáte ani ponětí.

Penpal jsou jednoduše kamarádi přes pero. Prostě kamarádi, kteří si píší dopisy anebo třeba i emaily. Záleží jen na nich, jakou formu psaní si zvolí.

 

Moje penpal Francy

Francesca je z Itálie a doučuje angličtinu. Ráda čte a hodně chodí do divadla.

Už si ani nevzpomínám, kdy jsme si začaly psát. Ale píšeme si minimálně 2 roky, takže už se docela známe.

S Francy jsem se seznámila na postcrossingu a to přes posílání pohlednic, některá z nás na pohled napsala, že by si s tou druhou ráda psala a už to bylo.

Francesca je velice milá a její dopisy mají hloubku. Píšeme si anglicky. Myslím si, že to psaní mě obohacuje o zkušenosti v anglickém jazyce. Jazyky pro mě vždycky byly veliký problém a nebavilo mě se učit slovíčka. Tohle je ale velice snadná cesta, jak si svoje jazykové dovednosti vylepšit.

To psaní mě tak baví, že jsem se začala učit její mateřský jazyk. Jednoduché to není. Materiály k učení mě dokonce poskytla sama Francesca, takže se učím z učebnice psané anglicky.

Psaní s cizinci bych doporučila všem, kteří si chtějí vylepšit jazyk a které by bavilo psát si dopisy. Spousta lidí má na svých postcrossingových profilech uvedeno „I am ready to penpal“ nebo něco podobného. Určitě se jim nebojte napsat.

 

A moje rada na konec

Psala jsem si s více lidmi, a nejhorší zkušenosti mám s Ruskem. Našla jsem si tam penpal, která byla skvělá, posílala mi dárečky (v podobě nádherných pohledů, známek, atd.) a já jí také, skvěle jsme si rozuměly. Ale naše dopisy se nám opravdu velice často ztrácely, nakonec jsme si samovolně přestali psát. Což je veliká škoda, ale na druhou stranu, v těch ztracených dopisech jsou velké peníze a to nejen za poštovné, ale i za ty dárečky.

Vy co jste už na postcrossingu déle, tak víte, kam pohledy chodí rychle a v jakých zemích se ztrácejí.

Pokud byste chtěli pomoc najít penpal, ráda Vám pomohu.:)

Mějte se hezky.:)

Hanča

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hello.

Today I am going to talk about my penpal Francy. The reason why I write in English is Francesca, now she can read it too. You can exercise your translation. I am sorry about the mistake. I am not perfect and English isn’t my strong side.

 

Penpal in general

What is it penpal? Someone doesn’t know it.

Penpal are friends, who write letter to you or write email. It is only about them, which form of writing they choose.

 

My penpal Francy

Francesca is from Italy and she learns English. She likes reading books and she likes going to the theatre.                                        

I didn’t remember when we started writing letters. But we are writing letters since 2013, so we know each other.

I met Francy on postcrossing and it was on our postcards. Some of us wrote that she would like to write with the other.

Francesca is very kind and her letters are profound. We write in English. I think that the writing gives me a lot of experience in English language. Languages always were big problem for me and I was boring when I learned words. This is good way to upgrade our language skills.

The writing makes me happy, so I started learn her native language. It isn’t simple. Francesca gives me the materials to learn, so I learn from workbook in English language.

I recommend writing with foreign people all of you, who want upgrade English or the other language and who like writing letters. A lot of people have information about penpal, like “I am ready for penpal” or something like that. You don’t worry about writing message them.

 

And my advice at the end

I wrote with many people and I have the worst experience with Russia. I found penpal, who was great. She sent me gifts (like beautiful postcards, stamps, and so on) and I sent gifts too. We understood each other. But our letters were losing very often. And we stopped write. The lose letters were very expensive, and the gifts too.

The postcrossers know where postcards come fast and where don’t come.

If you want to help with searching penpal, I would like to help you.

Have a good time

Hanča

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

hledám Penpal

Tasha,15. 5. 2020 23:32

ahoj potřebovala bych pomoc s hledáním penpal, ale z anglicky mluvící země nebo skandinávie atd
napiš mi na instagram @tasha_skrivac a nebo na moje tell číslo 775 242 508
a k tomu napiš kdo jsi ať vím